Czas przygotowania: 2 godziny
4 porcje
Do 300g mąki wbić 2 jaja, dodać szczyptę soli. Rozrobić ciasto i rozwałkować, obsypać mąką.
Ugotować 500g ziemniaków, ugotowane zmielić wraz z 25dag twarogu.
Usmażyć 1 cebulę i dodać do farszu wraz z 2 łyżkami oleju.
Przyprawić pieprzem i solą.
Wycinając ciasto np. szklanką, napełniać farszem i lepić pierogi. Wrzucać do wrzącej wody i gotować ok. 10 minut.
Podawać ze śmietaną lub tłuszczem i skwarkami.
Czas przygotowania: 15 minut
2 porcje
Zawartość torebki wsypać do 100ml mleka, dodać cukier (50g) i wymieszać. 400ml mleka zagotować. Po zagotowaniu mleko odstawić, wlać przygotowany roztwór i wymieszać. Mieszając gotować 2-3 minuty.